15.7 C
București
luni, 29 mai 2023 - 7:39
No menu items!

Pilotul a strigat minute în șir după ajutor

spot_img

Imaginile au fost surprinse, imediat după catastrofă, de martori aflați pe malul Lacului Siutghiol

elicopter siutghiol 4

Petre Cătuneanu, pilotul elicopterului SMURD prăbușit, luni după-amiază, în Lacul Siutghiol a strigat minute în șir după ajutor. O dovedesc imaginile surprinse de câțiva martori aflați pe malul lacului, la câteva minute de la momentul în care elicopterul a căzut în apă.

Martorii care au sunat imediat la 112 susțin că strigătele de ajutor s-au auzit aproximativ 10 minute.

Scafandrii militari declarau, luni noapte, că copilotul aeronavei a fost găsit în scaunul său, legat cu centura, la aproximativ 6 metri adâncime.

Am găsit cea de-a doua victimă legată de scaun la o adâncime de circa 6 metri. Vizibilitatea este foarte scăzută, temperatura apei este de doar 2 grade Celsius, ceea ce face intervenția foarte dificilă, și este foarte mult mâl, de peste o jumătate de metru. Când am găsit a doua victimă, am balizat zona. Cu sprijinul celor de la Poliția de Frontieră și cu ajutorul unui sonar am încercat să găsim epava, am găsit pe fundul lacului bucăți din elicopter(…), nu am găsit carlinga, ci scaunul, și victima legată de scaun. Am scos victima de pe scaun și am adus-o la suprafață.

Marian Ciulei
scafandru în cadrul Centrului de Antrenament al scafandrilor de intervenție a ISU Dobrogea

Imaginile au fost difuzate marți de Digi24. În timp ce bărbatul strigă „Ajutor! Nu mai rezist!”, unul dintre martori încearcă să-l încurajeze, în timp ce altul îi cere cuiva despre care știa că are o barcă să intervină.