9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 21:48
No menu items!

Piloții Ministerului de Interne, 5.000 de ore de zbor în primele șase luni ale lui 2016

spot_img

Aproximativ 2.000 de români care au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență au fost transportați la spitale cu elicopterele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) doar în primele șase luni ale acestui an, piloții și personalul de zbor al Inspectoratului General de Aviație al MAI acumulând aproape 5.000 de ore de zbor în această perioadă.

“Miercuri, de Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a mulțumit întregului personal al Inspectoratului General de Aviație pentru rezultatele obținute în activitate și i-a felicitat pentru profesionalismul și responsabilitatea dovedite în misiunile desfășurate”, au precizat reprezentanții MAI, într-un comunicat de presă.

Potrivit statisticilor MAI, în primul semestru al anului 2016, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al au efectuat aproape 5.000 de ore de zbor, cele mai multe misiuni fiind efectuate de elicopterele special echipate pentru transportul şi salvarea pacienţilor (SMURD). În urma misiunilor aeronavelor SMURD, au fost transportate la unităţi medicale, pentru îngrijiri de urgenţă, 1.891 de persoane aflate în situații de risc.

“O pondere importantă din activitatea Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne o reprezintă şi misiunile de sprijin aerian pentru structurile operative ale MAI, fiind executate aproape 300 de ore de zbor în sprijinul Poliției Române, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei Române, Direcției Generale Anticorupție și al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

O componentă importantă a activității Inspectoratului General de Aviaţie al MAI a reprezentat-o, în această perioadă, participarea la misiunile internaționale din Grecia, la solicitarea FRONTEX. Elicopterele MAI de tip EC 135 au executat peste 260 de ore de zbor în aceste misiuni de supraveghere a Mării Mediterane, în contextul combaterii migrației ilegale”, mai precizează oficialii MAI.

R.D.