22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 12:26
No menu items!

Piloții TAROM au declanșat conflictul colectiv de muncă, luni ar putea intra în grevă

spot_img

Sindicatele așteaptă de la managerul Christian Heinzmann o soluție pentru deblocarea situației

TAROM_Otopeni

Sindicatele piloților din compania TAROM au depus actele pentru declanșarea conflictului colictului de muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Ilfov. Dacă până luni, 13 octombrie, managerul TAROM, Christian Heinzmann, cel mai bine plătit director al companiei aeriane, cu peste 10.000 de euro/lună, nu găsește o soluție privind medierea coflictului de muncă, piloții intră în grevă generală.

Surse oficiale din TAROM ne-au declarat că reprezentanții sindicatelor piloților au depus la registratura TAROM o sesizare privind declanșarea conflictului colectiv de muncă. Azi am înregistrat conflictul, în 48 de ore, conform legii trebuie să primim un răspuns de mediere. Dacă nu primim niciun răspuns și nu se mediază conflictul, urmează greva. Mai devreme de luni nu se întâmplă nimic, Vineri, cel târziu, așteptăm să discutăm cu oficialii TAROM și cei de la Ministerul Transporturilor. Christian Heinzmann e bine, s-a întors la birou”, ne-au explicat sursele citate.

Sursa Zilei a anuțat, la jumătatea lunii septembrie, că managerul TAROM, Christian Heinzmann a ajuns în spital din cauza problemelor companiei. „Nu mai vorbim de conflicte spontane sau de piloți bolnavi. Piloții nu sunt de acord cu anumite clauze impuse de conducerea TAROM. Piloții au cerut majorarea anumitor drepturi salariale promise de oficialii TAROM. De la începutul lunii septembrie nu au încasat nimic în afară de salariile de bază. Conducerea TAROM și-a luat măsuri de siguranță dacă este grevă generală și ar putea negocia preluarea pasagerilor de alte companii aeriene”, ne-au mai explicat sursele din cadrul TAROM. La începutul lunii, conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Ilfov a anunțat compania TAROM că nu a fost înregistrat contractul colectiv de muncă pe anii 2014-2016, pentru că sindicatele nu au fost de acord cu anumite clauze.

Ștefan Etveș