16.9 C
București
duminică, 29 mai 2022 - 11:35
No menu items!

Pilates și Gyrotonic sub același acoperiș, doar la Pilates Boutique

spot_img

Există sute de exerciții fizice pe care le puteți face zilnic. Însă, doar două metode (extrem de populare în Occident) au fost concepute pentru a vă îmbunătăți nu doar fizicul, ci și starea de sănătate: Pilates și Gyrotonic. Prin grija Pilates Boutique, cele două sisteme uimitoare pot fi practicate de acum în același spațiu: doar în București, pe strada Chiparosului, nr. 25 (la câțiva pași distanță de Piața Alba Iulia).

Ce au în comun Pilates și Gyrotonic

Deși se concentrează pe aspecte diferite ale mișcărilor, cele două metode de antrenament au o serie de beneficii comune:

  • pun accent pe forța de bază, iar mișcarea începe din centrul corpului;
  • cresc flexibilitatea, echilibrul și coordonarea;
  • vă învață să respirați conștient și să vă coordonați respirația cu mișcarea;
  • exercițiile pot fi executate și la aparate, dar și fără să implice echipamente;
  • mișcările pot fi delicate sau energice și pot ajuta fie la recuperare (după un accident, boală, intervenție chirurgicală sau naștere), fie, pur și simplu, la dobândirea ori la menținerea formei fizice.

Pilates – reprezintă o metodă de antrenament care se concentrează, la bază, pe izolarea grupelor musculare, oferind fermitate, pe termen lung, mușchilor și ajutând la sculptarea și la tonifierea acestora fără a crește masa musculară. Însoțite de metode specifice de respirație, exercițiile de Pilates îmbunătățesc întreaga gamă de mișcări pe care le facem zilnic și contribuie la stabilitatea bazinului și a coloanei vertebrale. În plus, Pilates-ul este utilizat la “trezirea” mușchilor de sprijin, cu rol esențial în obținerea unui corp energic și puternic, mai ales după o accidentare sau după o intervenție chirurgicală. Când un cursant atinge un nivel avansat, exercițiile antrenează întregul corp în mișcări integrate, care încep să curgă ca într-un dans.

Pilates – este un sistem care pune accent nu doar pe întreaga musculatură, ci și pe îmbunătățirea capacității de respirație. Este cunoscut pentru că oferă echilibrul între minte și corp, dar și pentru capacitatea de corecta postura, de a reduce stresul și de a vă ajuta să scăpați de durerile de gât, de umeri și de spate. Exercițiile de Pilates sunt folosite de specialiști din toată lumea în cadrul ședințelor de recuperare, iar beneficiile lor au fost demonstrate prin numeroase studii. Mulți sportivi de performanță și dansatori au apelat la Pilates, încă de la începutul anilor 1900, pentru a-și îmbunătăți performanțele și pentru a preveni accidentările.

Pilates – poate fi practicat la salteluță sau la aparate unice (precum “Reformer” sau „Scaunul”, pe care le puteți testa la Pilates Boutique), concepute pentru a provoca corpul în diferite moduri și prin diferite mișcări. Echipamentele pentru Pilates folosesc rezistența arcurilor, astfel încât veți putea lucra pentru a atenua rigiditatea musculară și pe cea articulară și pentru a dobândi rezistență, flexibilitate și stabilitate.

pilates_reformer

Gyrotonic – este o metodă de antrenament care se concentrează pe mișcarea permanentă a întregului corp (ca într-un dans), menținând bazinul și coloana stabile. Exercițiile sunt însoțite de metode specifice de respirație.

Gyrotonic – este un sistem care nu pune accent doar pe mușchi, ci și pe sistemul osos și pe cel nervos. Exercițiile Gyrotonic ajută la mobilitatea deplină a articulațiilor și a coloanei vertebrale. În plus, antrenamentul se concentrează și pe aspectele energetice ale conexiunii corp-minte-spirit (la fel ca Tai Chi). Gyrotonic este cunoscut pentru mișcările sale fluide și ondulatorii, pentru capacitatea de adaptare (poate constitui atât un antrenament ușor, cât și un antrenament de susținere cardio), dar și pentru natura sa dinamică și jucăușă. Sportivii și dansatorii profesioniști apelează la acest tip de antrenament de 30 de ani, cu atât mai mult cu cât echipamentele utilizate permit efectuarea de mișcări uzuale în sport și în dans.

Piesa de rezistență a antrenamentului Gyrotonic este aparatul Pulley Tower Combination Unit (PTCU) – un sistem de greutăți și scripeți, care oferă, în același timp, rezistență și asistență în toate mișcările executate, încurajând totodată o decompresie a articulațiilor. Aparatul – preferat de numeroase vedete internaționale, precum Madonna, Naomi Campbel, Shaquille O’Neal, Teri Hatcher, Edie Falco, Liv Tayler, Julliane Moore, Andrew McKarthy, Bjork, dar și de balerinele din New York – poate fi testat de acum în Capitală, doar la Pilates Boutique.

Așadar, dacă doriți să dobândiți nu doar un corp armonios, ci și echilibrul între minte, corp și spirit, profesioniștii vă așteaptă cu drag să încercați, prin sesiuni de mișcare personalizate, adaptate nevoilor fiecăruia, cele două sisteme cu rezultate unice – Pilates și Gyrotonic – în spațiul din strada Chiparosului, nr. 25, din Capitală. Oricine, indiferent de vârstă, poate beneficia de darurile pe care fiecare dintre aceste sisteme unice le oferă.

gyrotonic

R.D.