11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024 - 18:25
No menu items!

Piept de rață

spot_img

Pieptul de rață însoțit de un vin roșu este deliciul oricărui gurmand, atât la prânz, cât și la cină

rata019

Ingrediente:

  • ½ piept de rață,
  • 50 ml vin rosu,
  • 1 ceapă,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Se spală pieptul și se așează pe un prosop de bucătărie pentru a îndeparta apa mai repede.

rata002

Se crestează partea cu grăsime, pe diagonală,  în ambele sensuri, pentru a permite scurgerea acesteia și o asezonăm cu sare și piper.

rata004

Se încinge tigaia, fără să punem ulei sau unt în ea, pentru că pielea de raţă este foarte grasă și-și va lasa ea grăsimea în care vom frige carnea.

Se pune pieptul în tigaie, cu partea cu grăsime în jos, la foc mic pentru 5 minute, apoi se întoarce pe partea cealaltă pentru încă 3-4 minute.

Veti observa că, pe măsură ce tigaia se încinge, grasimea începe sa se scurga prin tăieturile făcute.

rata006

rata008

rata010

În grăsimea rămasă se călește ceapa …

ceapa012

ceapa014

După ce a căpătat o culoare aurie, se toarnă vinul și se dă în clocot, până se înjumătățeste cantitatea de sos formată.

ceapa016

Pentru garnitură, o sugestie este piureul de cartofi cu usturoi.

rata019

Nu uitați de vinul roșu sau rose, el nu poate lipsi de la această masă!

Poftă bună!

rata021Nicoleta Popa