17 C
București
marți, 15 iunie 2021 - 21:47

Piața Victoriei: Miting al Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România

spot_img

Poşta Română va fi privatizată, iar noul investitor va avea 51% din acţiuni

Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) organizează, duminică, de la ora 10,00, un miting de protest în Piața Victoriei la care sunt așteptați aproximativ 5.000 de sindicaliști.

Poștașii cer demiterea directorului general al Companiei Naționale Poșta Română, Ion Smeeianu, și a directorului executiv, Rosita Alexe, dar și acordarea unei creșteri salariale egale cu echivalentul inflației, în sumă fixă, tuturor salariaților, începând cu data de 1 iunie.

În această săptămână, poștașii au pichetat miercuri sediul Companiei Naționale Poșta Română din București și prefecturile din țară.

Potrivit calendarului de proteste anunțat, recent, de Matei Brătianu, președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR), marți, 13 mai, va fi declanșată greva japoneză în toată țara, iar joi, 15 mai, vor avea loc pichete la sediile oficiilor județene de poștă din toată țara și la sediul CNPR, începând cu ora 10,00, iar “în cazul în care autoritățile competente ale statului vor ignora solicitările sindicatului, din data de 19 mai, liderii de sindicat, împreună cu reprezentanți din structurile de conducere, vor intra în greva foamei”.

C.A.