Piața serviciilor medicale: Gral raportează venituri de 18,2 mil. € pentru 2013

gral

Grupul de firme Gral Medical raportat venituri de 18,2 milioane de euro în 2013, în creștere cu peste 10% față de anul anterior, potrivit datelor făcute publice marți de acționarul Robert Șerban.

Creșterea a fost susținută de segmentul oncologic, divizia de laboratoare Gral și de centrele de imagistică medicală. Pentru 2014, compania și-a propus o creștere a veniturilor cu 20%, printr-o creștere organică, deși piața serviciilor medicale s-a contractat, iar multe centre private încă nu își acoperă cheltuielile operaționale.

Bugetul de investiții al companiei pentru 2014 se ridică la peste 2 milioane de euro și face parte dintr-un buget multianual de aproape 5,5 milioane de euro.

“Euforia investițonală din anii trecuți a dus la o presiune uriașă, trăită și pe propria piele, și anume lupta cu profitul”, a afirmat Șerban.

În 2013, Gral Medical a inaugurat în București Spitalul OncoFort, un proiect investițional de 7 milioane de euro. Începând din această lună, Spitalul OncoFort are un parteneriat academic și de business cu Medical University of Vienna International GmbH, una dintre cele mai vechi instituții de formare și cercetare medicală din Europa.

Parteneriatul are ca scop dezvoltarea sistemului medical oncologic prin inițierea de solutii eficiente la nivel de protocoale medicale, specializarea continuă a cadrelor medicale, venirea unor medici din Austria, studii clinice, cursuri și seminarii sau formarea unei statistici cu istoric de zeci de ani a pacienților din România.

Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din România, iar în prezent este lider pe segmentul oncologic și al cardurilor de sănătate destinate persoanelor fizice. Cele mai importante firme ale grupului sunt Gral Medical şi Medical Center Gral, cu 24 de clinici și laboratoare și o echipă medicală de peste 1.200 de persoane.

Principalii concurenți pe segmentul serviciilor medicale private sunt Regina Maria, Medas, Sanador și MedLife.

Vlad Bârleanu

 

NICIUN COMENTARIU