4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 2:04
No menu items!

Piața de servicii IT din România a ajuns la 510 mil. $ anual

spot_img

Externalizarea serviciilor IT este principalul scop al investițiilor

computer

Piața de servicii IT din România a înregistrat în 2013 o creștere de 0,7%, până la 510 milioane de dolari, în pofida dificultăților economice, în contexul în care companiile continuă să investească în sistemele IT, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță IDC.

”Multe organizații au investit în îmbunătățirea sistemelor IT existente, în timp ce altele, mai puține, construiesc o nouă infrastructură”, se arată într-un comunicat trimis pentru Sursa Zilei.

Rezultatul a avut la bază în principal o creștere a cheltuielilor de externalizare a serviciilor, pe măsură ce organizațiile vor să-și îmbunătățească performanța din business, prin operațiuni IT mai eficiente.

Serviciile publice reprezintă cel mai mare achizitor pentru serviciile IT din România, dar cheltuielile au scăzut față de anul precedent, în contextul reducerii cheltuielilor. Sectorul guvernamental și-a îndreptat cea mai mare parte din cheltuieli înspre inițiative e-government și înspre introducerea de servicii publice prin Internet.

Dana Samson, Senior Research Analyst la IDC Romania, a declarat că furnizorii ar trebui să-și îmbunătățească portofoliile, pentru a răspunde tendinței de externalizare.

”Tăierea de costuri este un motor potențial, pentru că externalizarea oferă un mijloc de control al cheltuielilor”, a spus Dana Samson.

IDC (International Data Corporation) este o companie de consultanță în IT și Telecom, cu peste 1.000 de analiști angajați în 110 state din lume.

 Vlad Bârleanu