9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 1:03
No menu items!

Piața cardurilor, investigată de Consiliul Concurenței

spot_img

piata cardurilor

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu a afirmat miercuri că Autoritatea Naţională de Concurenţă investighează piaţa cardurilor, în mod special comisioanele pe care emitenţii cardurilor le percep de la comercianţi.

“Avem în lucru un studiu, o investigaţie utilă, în care ne uităm la comisioanele pe care le percep VISA şi MasterCard. Este o preocupare care există la nivelul Comisiei Europene şi în unele state europene”, a precizat Bogdan Ghiriţoiu, adăugând că “în România comisioanele sunt relativ mari”.

Studiul, în urma căruia va fi luată o decizie împreună cu Banca Naţională, Guvernul şi Comisia Europeană, se va încheia “în decembrie sau la începutul anului viitor”.

Preşedintele Consiliului Concurenţei a specificat că nivelul comisioanelor percepute de către VISA şi MasterCard se regăsește în nota achitată de consumator la casă, iar revizuirea nivelului acestora ar putea fi în beneficiul consumatorilor doar dacă comercianţii ar agrea să-şi ajusteze preţurile în concordanţă.  C.I.