19.7 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 12:36

Philips lansează în România a doua generație de televizoare cu sistem Android

spot_img

 philips

TP Vision a anunțat lansarea în România a celei de-a doua generații de televizoare Philips care utilizează sistemul de operare Android 5.0 (Lollipop). Primele televizoare smart cu sistem Android în România au fost lansate în 2014.

Începând cu această săptămână, sunt disponibile în magazine seriile 5500 și 7000.

Aplicații:

  • Sistemul oferă o platformă pentru utilizarea aplicațiilor mobile pe televizor, este compatibil cu funcția VOD (video on demand) a modelelor Philips.
  • Posturile de radio pot fi urmărite prin intermediul serviciului de Internet radio, aplicația video YouTube este de asemenea disponibilă utilizatorilor.
  • Pentru practicanții de yoga, pilates, fitness, cross fit, utilizatorii dispun de o plajă consistentă de aplicații care prezintă programe de pregătire și întreținere a condiției fizice (Workout TV).
  • Aplicații destinate special copiilor – părinții pot opta pentru desene animate, programe educative, pot seta aplicațiile în funcție de vârsta celor mici sau în anumite cazuri chiar și limba, dacă doresc să-și familiarizeze copiii cu o anumită limbă straină.
  • Utilizatorii pot descărca jocuri de pe platforma Google Play store, ori pot experimenta unele dintre numeroasele titluri de la cei mai mari producători de jocuri din lume, fără a utiliza o consolă special creată.
  • Aparatul poate fi folosit drept centru de comandă al casei, prin conectivitatea la alte dispozitive inteligente din locuință. Sistemele de securitate și cele de control ale aplicațiilor domestice (precum aerul condiționat sau sistemul de monitorizare a copiilor) pot fi de asemenea conectate.
  • Prin portul USB, pot fi atașate diferite dispozitive externe precum gamepad-uri sau tastaturi, cu ajutorul cărora se poate controla confortabil conținutul de pe televizor.

Modelele din seria 5500 integrează un procesor Dual Core, în timp ce modelele din seria 7000 folosesc un procesor Quad Core. Ambele serii 5500 și 7000 dispun de tehnologia Micro Dimming, ce are rolul de a îmbunătăți contastul televizorului, analizând imaginea cu procesor dedicat, identificând secțiuni diferite și reglând-o corespunzător. Funcția Pixel Plus HD optimizează calitatea imaginii.

Televizoarele din seria 7000 dispun de tehnologia Philips Ambilight – proiectarea unui halo de lumină din spatele ecranului.

Televizoarele Philips Android 5.0 dispun de o memorie internă cu capacitate de până la 16 GB, pentru stocarea aplicațiilor, jocurilor și conținutului descărcat. Pentru cei care doresc mai mult spațiu de stocare, conectarea unui hard disk extern se poate face prin intermediul portului USB.

Conform estimărilor companiei, peste 5.000 de produse din prima generație de televizoare Philips cu Android au ajuns deja în casele românilor.

TP Vision proiectează, produce şi comercializează modelele de televizoare Philips în Europa, Rusia, Orientul Mijlociu, Brazilia, Argentina, Uruguay, Paraguay şi unele zone din regiunea Asia-Pacific.