15.8 C
București
vineri, 7 mai 2021 - 0:27

Pfizer solicita autorizare pentru vaccinul destinat adolescentilor între 12 si 15 ani

Pfizer/ BioNTech a formulat o cerere de extindere a autorizării de urgenţă a vaccinului contra Covid-19 la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, scrie AFP. Cererea a fost adresată autorităților SUA, însă Alianţa Pfizer/ BioNTech intenţionează să facă solicitarea şi „altor autorităţi de reglementare din întreaga lume în următoarele zile”, au precizat cele două companii într-un comunicat.

Solicitarea de extindere, depusă la Agenţia Americană a Medicamentului (FDA), este bazată pe datele testelor clinice din faza a treia la această categorie de vârstă, „care au demonstrat o eficienţă de 100%” în prevenirea maladiei, au subliniat ele.

La sfârşitul lui martie, companiile au publicat rezultatele testelor lor făcute pe 2.260 de adolescenţi din SUA, cu „răspunsuri consistente de anticorpi” după injecţii.

Vaccinul a fost bine „tolerat şi efectele secundare au fost în general în concordanţă cu cele observate” la persoanele cu vârste între 16 şi 25 de ani, au adăugat vineri Pfizer şi BioNTech.

În przent, Pfizer este autorizat pentru persoanele cu vârsta începând de la 16 ani.