3.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 4:54
No menu items!

Pfizer, nevoită să modifice prospectul după un nou caz de alergie la vaccinul său

spot_img

Un lucrător din sănătate din Alaska a avut o reacție alergică gravă după ce a primit vaccinul Pfizer Inc și coronavirus BioNTech, dar acum este stabil, au declarat miercuri autoritățile de sănătate publică, relatează Reuters.

Reacția adversă a persoanei, la câteva minute după ce a fost vaccinat, a fost similară cu alte două cazuri raportate săptămâna trecută în Marea Britanie.

Autoritatea medicală britanică a declarat că oricine are antecedente de anafilaxie sau reacții alergice severe la un medicament sau la un aliment nu ar trebui să primească vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19.

Dar Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a spus că majoritatea americanilor cu alergii ar trebui să fie în siguranță pentru a primi vaccinul. Se spunea că numai persoanele care au avut anterior reacții alergice severe la vaccinuri sau la ingredientele din acest vaccin special ar trebui să evite administrarea.

Pacientul din Alaska nu avea antecedente de reacții alergice, a declarat reporterilor Lindy Jones, directorul departamentului de urgență din capitala Juneau unde a fost tratat pacientul, într-un briefing virtual.

Simptomele la pacientul de vârstă mijlocie s-au remediat după administrarea cu epinefrină pentru tratamentul alergic, a spus Jones.

Pacientul se afla încă în spitalul regional Junlett Bartlett, fiind monitorizat miercuri.

Pfizer a spus că vaccinul vine cu un avertisment clar că tratamentul medical adecvat și supravegherea ar trebui să fie întotdeauna disponibile în caz de anafilaxie, dar va actualiza prospectul vaccinului, dacă este necesar.

Administrarea vaccinului a început luni în Statele Unite, după autorizarea de utilizare de urgență săptămâna trecută. Dozele timpurii au fost rezervate lucrătorilor din domeniul sănătății și rezidenților căminelor de îngrijire medicală

Fostul reprezentant FDA, Jesse Goodman, a remarcat reacția alergică, dar a spus că trebuie cunoscute mai multe informații pentru a înțelege mai bine riscurile.

„Ceea ce trebuie să știm este care este numitorul – câte doze au fost date? Va fi ceva care va fi văzut la o incidență mai mare cu acest vaccin decât cu alții?”, a afirmat Goodman. „Va trebui să aflăm acele lucruri pentru a informa dacă acest lucru modifică recomandările sau modul în care acestea sunt utilizate.”