20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 17:42

Petre Tobă: Vor fi înființate trei noi centre de migrație

spot_img

Trei noi centre de migrație vor fi înființate, alături de cele șase deja existente, a anunțat, duminică, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, la ședința Comisiilor reunite de buget-finanțe din Parlament, care au adoptat raport favorabil pentru bugetul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pe anul 2016.

În momentul de față, Inspectoratul General pentru Imigrări are în gestionare șase centre: la București, Șomcuta Mare, Rădăuți, Galați, Timișoara și Giurgiu. Am prevăzut preluarea a încă trei sedii și demararea lucrărilor pentru reabilitarea, amenajarea și dotarea acestor sedii, conform cerințelor Inspectoratului General pentru Imigrări: la Câmpulung Muscel, Tășnad și Bumbești-Jiu. Cele trei pe care le vom avea suplimentar credem că, în prima etapă, pot asigura o primă intervenție“, a răspuns ministrul, întrebat dacă România va putea prelua cota de imigranți care i-a fost repartizată.

Bugetul Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2016 a fost adoptat, duminică, în unanimitate, fără amendamente, de către Comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament.

Bugetul MAI pentru anul viitor se ridică la 11,693 miliarde lei.