22.4 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 16:56

Petre Tobă: Ne bazăm pe jandarmi în acțiunile antiteroriste

spot_img

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, arată într-un mesaj prezentat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, că fenomenul migrației, tendințele de radicalizare și accentuarea riscului terorist sunt provocări noi în plan extern care trebuie contracarate și, în acest context, se bazează și pe sprijinul jandarmilor.

„În plan intern, ne așteaptă o perioadă încărcată pentru că în acest an, pe lângă misiunile cotidiene, avem de gestionat două perioade electorale, cu specificul lor privind evenimentele și manifestările publice. În plan extern, avem în față provocări noi, precum fenomenul migrației, tendințele de radicalizare și accentuarea riscului terorist, pentru contracararea cărora ne bazăm inclusiv pe Jandarmeria Română”, a spus Petre Tobă în mesajul său.

Ministrul amintește că Jandarmeria Română celebrează duminică 166 de ani de existență și că, în evoluția sa, instituția și-a adaptat activitatea la cerințele de siguranță ale societății.

El menționează că, în prezent, misiunile actuale ale Jandarmeriei sunt asociate cu intervențiile pentru restabilirea ordinii publice, acțiunile de căutare și salvare a persoanelor aflate în situații critice sau participarea la misiunile internaționale de menținere a păcii și consolidare a democrației. „Rigoarea și organizarea militară specifice Jandarmeriei Române sunt atuurile acestei instituții în care românii au mare încredere, de aceea am convingerea că Jandarmeria Română rămâne un reper al seriozității și eficienței în Ministerul Afacerilor Interne. Obiectivul de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor, asumat de către Ministerul Afacerilor Interne, nu constituie o misiune nouă pentru structurile de ordine publică, însă abordarea actuală trebuie să fie în acord cu tendințele și nevoia de securitate internă și internațională”, arată Tobă.

Andrei Tudor