10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 5:53

Petre Tobă, mesaj de Ziua Națională: “Le mulțumesc românilor pentru încrederea pe care ne-o acordă”

spot_img

„Le urez tuturor românilor La mulți ani de Ziua Națională, le mulțumesc, în numele tuturor colegilor mei, pentru încrederea pe care ne-o acordă și îi asigur că pentru liniștea lor veghează cei aproape 150.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne. La mulți ani, România!”, este mesajul transmis de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, de Ziua Națională.

În același timp, Tobă le-a mulțumit tuturor polițiștilor, jandarmilor și pompierilor, personalului civil sau militar al MAI pentru ceea ce fac zilnic pentru liniștea și siguranța românilor.

“Colegilor noștri care, în numele României, se află în misiuni în afara granițelor țării, alături de partenerii internaționali, le doresc să se întoarcă sănătoși acasă!”, a mai transmis ministrul de interne.

Acesta a subliniat că “Ziua Națională a României este o sărbătoare de suflet a românilor, dar și un simbol al hotărârii noastre de a ne decide singuri destinul ca stat unitar și indivizibil”.

„Libertatea, independența, integritatea teritorială sunt valori pe care românii le-au prețuit și le-au apărat indiferent de contextul istoric, social sau politic. Dacă la momentul 1 Decembrie 1918 ne afirmam identitatea ca națiune română, timp de aproape un veac, prin seriozitate și consecvență,     ne-am construit o identitate europeană. În cei 97 de ani de la Marea Unire, România a parcurs etape definitorii ale evoluției statului român, întărind instituțiile sale fundamentale.

Ministerul Afacerilor Interne este una dintre aceste instituții, iar misiunea de asigurare a securității și a siguranței cetățeanului este prioritatea noastră”, a mai spus ministrul afacerilor interne.