12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 17:27

Petre Tobă, întâlnire cu ministrul de interne bulgar pe tema migrației ilegale

spot_img

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, și ministrul de interne bulgar, vicepremierul Rumiana Bachvarova, au stabilit, vineri, în cadrul unei întâlniri oficiale care a avut loc la Ruse, în Bulgaria, ca polițiile și polițiile de frontieră din cele două state să-și coordoneze acțiunile pentru gestionarea eficientă a unor situații care ar putea fi generate de o posibilă schimbare a fluxurilor de imigranți.

“Am evaluat astăzi (vineri – n.r.) toate măsurile pe care le-am luat în comun cu partenerii bulgari, atât patrulele formate din polițiști români care acționează pe teritoriul Bulgariei, schimbul de informații prin Punctul de Contact de la Giurgiu, cât și patrulele comune pe care le desfășurăm la frontieră și am decis să continuăm aceste bune practici și să întărim cooperarea noastră”, a declarat ministrul afacerilor interne, Petre Tobă.

În cadrul întâlnirii, Petre Tobă a subliniat suportul substanțial pe care România îl acordă misiunilor FRONTEX și disponibilitatea de a contribui cu resurse umane și logistice la efortul european de gestionare a fluxului de migranți din Grecia, în contextul implementării acordului UE-Turcia, se precizează într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

“Cei doi miniștri de interne au convenit să acționeze unitar în aspectele care privesc gestionarea crizei migrației și să se coordoneze în continuare în dosarele europene de actualitate. De asemenea, va fi intensificat schimbul de informații în timp real și vor continua acțiunile comune în domeniul combaterii infracțiunilor transfrontaliere”, se mai subliniază în comunicatul MAI.

Întrevederea cu ministrul de interne bulgar a avut loc în contextul consolidării dialogului bilateral cu statele din regiune, fiind precedată de întâlniri similare ale ministrului Petre Tobă cu omologi din Ungaria, Serbia și Polonia.

R.D.