3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 8:48
No menu items!

Petre Tobă: Avem o imagine completă cu tot ceea ce s-a întâmplat în cazul Iuliei Ionescu

spot_img

Iulia Ionescu (9)

Şeful Poliției Române, Petre Tobă, a declarat marţi că poliţiştii au o imagine completă cu tot ce s-a întâmplat în cazul Iuliei Ionescu, de la momentul la care a fost dată dispărută şi până când a fost găsită, precizând că a cerut Poliţiei Capitalei să finalizeze ancheta până la sfârşitul săptămânii.

Şeful Poliţiei Române a precizat că Iulia Ionescu a fost audiată imediat ce a ajuns în Bucureşti, iar în cursul zilei de luni a fost din nou audiată. Tobă a adăugat că a cerut Poliţiei Capitalei ca până la sfârşitul acestei săptămâni să finalizeze ancheta.

În ceea ce priveşte eventuala tragere la răspundere penală a călugărilor de la mânăstirile din Moldova, unde Iulia Ionescu ar fi fost cazată, Petre Tobă a spus: “Deocamdată este prematur să ne exprimăm, în condiţiile în care aceştia urmează să fie reaudiaţi de poliţişti”.

Iulia Cristina Ionescu, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul “Sfântul Sava” din Bucureşti, care a fost dată dispărută miercuri, a fost găsită sâmbătă, într-un tren în care a urcat la Suceava şi care mergea spre Bucureşti. Ea a fost adusă la Bucureşti de poliţişti şi predată familiei, după ce a fost audiată.

În declaraţia pe care a dat-o în scris, în noaptea de sâmbătă spre duminică, adolescenta a precizat – potrivit unor surse judiciare – că ar fi stat la mănăstirile Agapia şi Văratec, din judeţul Neamţ.

R.D.