17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 14:09

Petre Roman s-ar putea întoarce în Parlament

spot_img

După ce şi-a pierdut mandatul de parlamentar pentru că a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), Petre Roman ar putea fi repus în funcţie. Roman a contestat în instanţă raportul inspectorilor de integritate, iar judecătorii i-au dat dreptate. Decizia luată luni de Curtea de Apel București nu este însă definitivă.

Astfel, luni, magistrații Curții de Apel Bucureşti au decis anularea raportului ANI, potrivit căruia Petre Roman s-ar fi aflat în incompatibilitate, din data de 20 decembrie 2012, întrucât deţinea, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată – Roman V. Petre Persoană Fizică Autorizată.

Hotărârea de luni a instanţei poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În ianuarie anul trecut, Tribunalul Bucureşti a decis să se menţină raportul ANI, prin care s-a constatat că fostul parlamentar se afla în incompatibilitate. Hotărârea a fost luată la acel moment ca urmare a unui incident procedural, în urma căruia Petre Roman nu s-a adresat în timpul acordat de lege, instanţei competente, astfel că, după decizia Tribunalului, Petre Roman şi-a pierdut mandatul de deputat.

În martie 2014, ANI a constatat că 22 de deputaţi şi zece senatori, printre care Petre Roman şi Sorin Ilieșiu, au fost în incompatibilitate pentru că au deţinut şi alte funcţii.

R.D.