10.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 11:25

Pesticid toxic descoperit în alimente congelate din Japonia, peste 350 de persoane fiind afectate

spot_img

mancare congelata

Peste 350 de persoane din diverse regiuni ale Japoniei s-au simțit rău după ce au consumat produse alimentare congelate în care a fost descoperit un pesticid și care au fost ulterior retrase masiv de pe piață, conform postului de televiziune NHK, relatează marți AFP.

La finalul lunii decembrie, filiala Aqlifoods a companiei japoneze Maruha Nichiro Holdings a raportat prezența inexplicabilă a unui pesticid numit malathion în diverse produse alimentare congelate, produse într-o fabrică din prefectura Gunma, în nord-vestul capitalei Tokyo.

Potrivit AFP, un miros ciudat a fost detectat în aceste produse de către mai mulți clienți, care au alertat compania.

Alimentele în cauză, în special crochete și pizza, au fost retrase din supermarketuri, însă mai multe persoane care le consumaseră deja susțin că li s-a făcut rău. Conform televiziunii publice NHK, în total, 359 de persoane din 37 de prefecturi au suferit de diaree, vărsături și alte probleme.

Peste 6,4 milioane de alimente au fost retrase de pe piață, însă până la data de 4 ianuarie, doar 1,1 milioane (17%) au putut fi recuperate.

În vederea descoperirii originii contaminării a fost demarată o anchetă.

Concentrația de pesticid din produsele în cauză este semnificativă, astfel încât există suspiciuni de introducere deliberată a substanței în alimente, mai precizează AFP.

C.A.