12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 16:00
No menu items!

Peșteră cu copii decapitați, pe domeniul școlii unde a învățat Prințul Charles / VIDEO

spot_img

O descoperire macabră a fost făcută de arheologi în Scoţia, relatează publicaţia britanică Daily Mail.

Potrivit sursei citate, capete ale unor copii preistorici au fost găsite pe domeniile deţinute de şcoala Gordonstoun, unde au învăţat atât Prinţul Charles al Marii Britanii, cât şi alţi 5 copii şi nepoţi ai Reginei Elizabeth a II-a.

Arheologii care au făcut descoperirea spun că peştera ar fi fost folosită în Epoca Bronzului de către clanurile scoţiene pentru a depozita corpurile celor morţi. Specialiștii au mai menţionat că, ulterior, aceeşi peşteră a început să fie folosită pentru execuţii.

pestera_scotia

Ian Armit, profesor la catedra de Arheologie a Universităţii Bradford, a declarat că peştera a fost, de asemenea, folosită pentru ritualuri funerare complexe, printre care şi unele care presupun dezmembrări şi decapitări.

“Peşterile sunt un loc de tranzit, fac trecerea de la lumină la întuneric, toate aceste lucruri simbolizând tranziţa viaţă – moarte. De-a lungul istoriei, erau adesea folosite în ritualuri funerare. Expunerea capetelor tăiate era, de asemenea, un ritual comun în preistorie”, a spus Armit, citat de Daily Mail.

https://www.youtube.com/watch?v=QNl3ZSA2Q-Y

R.D.