7.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 15:25
No menu items!

Peste o sută de monede medievale furate dintr-un sit arheologic, recuperate. Doi tineri care încercau să le vândă, reţinuţi

spot_img

Peste 100 de monede medievale au fost recuperate de poliţiştii specializaţi în protejarea patrimoniului cultural, în cadrul unui dosar penal de furt calificat şi tăinuire. Monedele ar fi fost sustrase dintr-un sit arheologic din municipiul Iaşi. Două persoane au fost reținute.

Potrivit Poliţiei Române, cele două persoane au fost prinse în flagrant, în timp ce ar fi tranzacţionat 103 monede medievale.

De asemenea, în cadrul dosarului penal deschis pentru furt calificat şi tăinuire, poliţiştii au făcut cinci percheziţii domiciliare, în oraşul Podu Iloaiei şi judeţul Suceava.

În urma acţiunii, au fost ridicate cele 103 monede medievale, 21.000 de lei şi 1.750 de euro, precum şi telefoane mobile.

Din cercetări, a reieşit că monedele ar fi fost sustrase, la începutul lunii noiembrie, dintr-un sit arheologic din municipiul Iaşi.

“În baza probatoriului administrat în cauză, un tânăr şi o tânără au fost reţinuţi de poliţişti, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi”, a transmis Poliţia.

Totodată, în cadrul dosarului penal sunt cercetate alte două persoane, încarcerate într-un penitenciar.

                                                                                                                 Adina Silav