12.3 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 5:14

Peste o mie de persoane au murit în minele din China în 2013

spot_img

mineri china

Peste o mie de persoane și-au pierdut viața în 2013 în minele din China, cunoscute ca fiind cele mai periculoase din lume, potrivit unui bilanț al autorităților, cifra fiind în scădere cu 24% față de 2012, informează AFP.

„Siguranța din minele de cărbune continuă să se îmbunătățească”, a subliniat guvernul central pe pagina sa de internet, salutând măsurile luate de Biroul național responsabil cu siguranța muncii.

China, care consumă circa jumătate din producția mondială de cărbuni, are un sector minier cu o reputație proastă din cauza neglijenței în materie de securitate, a corupției și a priorității acordate randamentului cât mai mare, notează agenția franceză de presă.

Astfel, în 2013, 1.049 de persoane au murit în minele chineze, în vreme ce, în 2012, minele de cărbune au făcut 1.384 de morți, iar în 2011 — 1.973 de victime, conform datelor oficiale.

Organizațiile independente estimează însă că bilanțul victimelor din minele chineze este mult mai ridicat, numeroase accidente fiind trecute sub tăcere pentru a se evita închiderea acestor mine. Cea mai mare parte a accidentelor au loc în mine mici, deseori slab ventilate și prost echipate pentru prevenirea situațiilor periculoase.

C.A.