Peste 800 de angajați ai MAI au intervenit pentru limitarea efectelor furtunilor din ultimele 24 de ore

Peste 800 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) – pompieri, polițiști și jandarmi – cu 320 de mijloace tehnice au intervenit pentru limitarea și înlăturarea efectelor furtunilor care s-au înregistrat în toată țara, în ultimele 24 de ore.

Reprezentanții MAI au precizat, marți, într-un comunicat de presă, că angajații MAI au acționat în 26 de localități din nouă județe și în București, gestionând 124 de avertizări hidro-meteorologice de fenomene periculoase imediate de Cod portocaliu și galben.

La nivel național, s-a acționat pentru evacuarea apei din 31 de locuințe, 45 de subsoluri, 86 de curți, grădini și anexe și pentru degajarea a 14 copaci doborâți de furtună. Cele mai multe intervenții (74) au avut loc în București. Tot în Capitală, șapte mașini au fost avariate în urma prăbușirii unei schele neancorate de pe fațada unui bloc.

Din cauza unei viituri, în județul Alba, 11 persoane au rămas blocate luni, în jurul orei 15,00, în Peștera Huda lui Papară, la fața locului intervenind pompieri de la cinci inspectorate pentru situații de urgență (Alba, Hunedoara, Mureș, Cluj și Arad), precum și Serviciul Salvamont Alba și personal Salvaspeo din cinci județe. Intervenția s-a derulat pe parcursul a peste șapte ore fiind una extrem de dificilă, în final toate persoanele au fost salvate, niciuna dintre ele nu a avut probleme de natură medicală.

Efectivele MAI rămân mobilizate pentru a interveni rapid în zonele unde se pot produce inundații, având în vedere că informarea meteorologică de vremea rea este în vigoare până miercuri dimineață.

Situația operativă din teren rămâne în monitorizarea Centrului Național de Conducere Integrată al MAI.

R.D.

NICIUN COMENTARIU