19.6 C
București
sâmbătă, 19 iunie 2021 - 22:28

Peste 7 milioane de doze de vaccin administrate în România

spot_img

Peste 7 milioane de doze de vaccin au fost administrate în România, în cadrul Campaniei Naționale de Vaccinare împotriva COVID-19.

Potrivit platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, miercuri, până la ora 15.00, au fost vaccinate peste 4.024.000 de persoane împotriva COVID-19 în România.

1,1 milioane de bucureşteni vaccinaţi

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că joi va fi atins pragul de 1,1 milioane de bucureşteni vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin, aproape 700.000 având şi rapelul efectuat.

 ”Mâine va fi atins pragul de 1,1 de bucureşteni, care vor fi vaccinaţi cu cel puţin o doză. Va trebui să accelerăm un pic rata de atragere a celor care până acum erau nehotărâţi, astfel încât să avem din ce în ce mai mulţi oameni care se vaccinează cu prima doză  ”, a afirmat, miercuri, prefectul Capitalei.

Întrebat despre ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, pe care au avansat-o autorităţile, Alin Stoica a afirmat: ”Este o ţintă, să spunem, dificil de atins, dar nu imposibil de atins. Dar e dificil, într-adevăr”.