22.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 11:52
No menu items!

Peste 7 kilometri noi de pârtie de schi se vor deschide la Sinaia

spot_img

Peste 7 kilometri noi de pârtie se vor deschide, luni, în Sinaia. Autoritățile au făcut investiții de 500.000 de euro. Banii au fost folosiți pentru un teleschi care poate transporta până la 1.800 de persoane pe oră. Sinaia devine astfel cel mai mare domeniu schiabil din țară. Cele cinci pârtii care se vor deschide sunt de dificultate medie.

„Dacă te întrebi ce este dincolo de Valea Soarelui, iată că deschidem o nouă zonă schiabilă, cu 7 kilometri de pârtie. Este o zonă excelentă, foarte însorită.

Avem pârtiile Călugărul 1, Călugărul 2, Lăptici 3 și pârtia Genune. Îi invit pe toți cei care vin la Sinaia și sunt dornici să schieze, să încerce noile pârtii.

Avem un teleschi de o capacitate de 1.800 de persoane pe oră. Este un teleschi complet nou, care deschide toată această zonă.

Sper că prin construirea noii instalații să fie degrevată Valea Soarelui, să nu mai vedem cozile cu care ne-am obișnuit în Valea Soarelui și foarte mulți schiori să vină și în această parte, pentru că este superbă zona”, a spus primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea.