3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 4:20
No menu items!

Peste 7.500 de polițiști, avansați în grad de ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE

spot_img

Gabriel Oprea_MAI

Nu mai puțin de 7.512 ofițeri și agenți de poliție au fost avansați în grad, marți, de Ziua Poliției Române, de ministrul Gabriel Oprea, vicepremier pentru securitate națională.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a precizat, într-un comunicat de presă, că 300 dintre polițiștii avansați lucrează în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR). În acest context, ministrul Gabriel Oprea i-a felicitat personal pe polițiștii avansați.

Am fost şi rămân un susţinător al celor care sunt adevăraţi profesionişti. De aceea, astăzi, am venit alături de dumneavoastră pentru a-i cunoaște personal pe acei polițiști care, prin dăruirea de care dau dovadă zi de zi, s-au remarcat prin fapte deosebite, arătând respectul cuvenit uniformei pe care o poartă; acei polițiști ale căror fapte ne fac mândri de Poliția Română. Distincțiile înmânate sunt un semn de apreciere. Dumneavoastră reprezentați modele umane şi profesionale de urmat atât pentru colegi, cât și pentru noi toţi. Poliţistul de astăzi trebuie să se adapteze permanent noilor provocări profesionale şi să acționeze permanent în virtutea faptului că legea, moralitatea şi spiritul civic sunt trei valori indispensabile acestei profesii nobile. Alături de echipa de la Ministerul Afacerilor Interne, voi elabora şi voi susţine proiecte pentru îmbunătăţirea creşterii capacităţii operative, astfel încât să obţinem un timp de reacţie cât mai performant în cazul solicitărilor venite din partea cetăţenilor. Important este ca fiecare dintre noi să-și facă datoria, iar cetățenii să se simtă în siguranță.

Gabriel Oprea

vicepremier, ministru al afacerilor interne

În cadrul aceleiași ceremonii, ministrul Gabriel Oprea a acordat titlul special de “Poliţistul Anului” Unităţii centrale de analiză a informaţiilor din cadrul IGPR. “Această structură a fost principalul furnizor de informaţii pentru unităţile operative şi pentru conducerea Poliţiei Române, rezultatele obţinute în urma activităților desfășurate în 2013 fiind apreciate la nivel internaţional“, subliniază reprezentanții MAI.

Astăzi, mai mult ca oricând, doresc să mă adresez, prin intermediul dumneavoastră, tuturor polițiștilor care zi de zi își fac datoria cu dedicație și profesionalism. Sărbătoriți 192 de ani de continuitate în slujba cetăţeanului român, într-o zi în care celebrăm și o importantă sărbătoare religioasă – Ziua Bunei Vestiri, al cărei simbol l-ați preluat pe drapelul Poliției Române. Vă doresc să fiți ocrotiți și inspirați în munca dumneavoastră de spiritul acestei sărbători.

Gabriel Oprea

vicepremier, ministru al afacerilor interne

R.D.