15.3 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 17:41

Peste 600.000 de mașini germane, rechemate în service în Europa

spot_img

Un număr de aproximativ 630.000 de automobile produse de constructorii auto germani Porsche, Volkswagen, Opel, Audi și Mercedes urmează să fie rechemate la service în Europa pentru rezolvarea unei probleme la sistemul software care gestionează emisiile poluante, a declarat vineri un oficial guvernamental german, informează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Rechemarea la service are drept obiectiv eliminarea unei portițe legale care permite producătorilor auto să modifice sistemele care gestionează emisiile poluante în anumite circumstanțe, astfel ca în viitor să fie garantate nivele reduse de poluare, a precizat oficialul guvernamental, sub protecția anonimatului.

Măsura este o consecință a anchetei de amploare demarată de autoritățile germane după izbucnirea scandalului Dieselgate de la Volkswagen.

După ce reprezentanții Volkswagen au recunoscut că în perioada 2005 – 2015 au echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, guvernul german a ordonat efectuarea de teste de emisii la toatele modelele de autovehicule aflate în prezent în circulație în Germania.

Testele au fost efectuate în cursul ultimelor luni, iar rezultatele ar urma să fie comunicate vineri de Ministerul german al Transporturilor.

R.D.