23.6 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 10:22
No menu items!

Peste 500 de kilograme de cocaină, găsite printre sacii de cafea destinaţi fabricii Nespresso

spot_img

Poliția elvețiană a anunțat că a confiscat peste 500 de kilograme de cocaină dintr-un transport de cafea, care a fost trimis la o fabrică Nespresso.

Cocaina, cu o valoare estimată la peste 50 de milioane de franci elveţieni (50,65 milioane de dolari), au fost descoperită într-un container cu saci de cafea boabe destinaţi fabricii Nespresso a Nestle, din Romont, în vestul Elveţiei, a declarat joi poliţia cantonală, citată de Reuters.

Poliţia a fost informată luni seară de către Nespresso că personalul a găsit o substanţă albă nedefinită în timp ce descărca saci cu boabe de cafea care tocmai sosiseră din Brazilia. Analizele au arătat că substanţa era cocaină.

Cel mai probabil, cocaina era destinată pieței europene, au mai transmis autoritățile.

”Substanţa în cauză nu a intrat în contact cu niciunul dintre produsele noastre sau cu echipamentele de producţie folosite pentru a face produsele noastre”, a spus Nespresso într-un comunicat.

Compania a adăugat că ”întrucât o investigaţie a poliţiei este în desfăşurare, nu putem împărtăşi mai multe detalii. Vrem să asigurăm consumatorii că toate produsele noastre sunt sigure pentru a fi consumate”, a spus producătorul de capsule de cafea.

                                                                                                                    Adina Silav