12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024 - 3:19
No menu items!

Peste 5.000 de containere verificate în portul din Constanța. Sunt și capturi cu droguri

spot_img

În Portul Constanţa au fost înregistrate capturi de droguri în ultima perioadă, dar acestea nu pot fi mediatizate momentan, a anunțat Bogdan Despescu, secretarul de stat pentru ordine şi siguranţă publică din Ministerul Afacerilor Interne. Oficialul a precizat că peste 5.000 de containere au fost verificate în ultima perioadă, de Poliția de Frontieră Constanța.

Bogdan Despescu a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, de ce nu sunt descoperite transporturi de droguri în Portul Constanţa, așa cum sunt găsite în alte țări cantități de ordinul tonelor.

“Astăzi vă confirm că în Portul Constanţa sunt capturi de droguri şi în ultima perioadă. Cazurile respective nu pot fi mediatizate în acest moment. Înţelegeţi foarte bine de ce, ţine  de traseul, destinaţia, trasabilitatea şi documentarea activităţii grupurilor implicate”, a precizat secretarul de stat.

Bogdan Despescu a mai spus că pentru astfel de capturi, odată descoperite, este necesară o perioadă mai mare de timp pentru documentarea întregii rețele, în multe cazuri cu alte țări, astfel că informațiile se obțin într-un timp îndelungat.

El a mai afirmat că structura Antidrog si Poliția de Frontieră au făcut verificări fizice în peste 5.000 de containere de containere din portul Constanţa, pe baza analizelor de risc.

,,În plus, în Portul Constanţa, Poliţia Română s-a dotat pe fonduri externe nerambursabile cu un scaner mobil care acţionează exclusiv aici. În acest an au scanat peste o mie de containere. Ieri, de exemplu, din raportarea zilnică, rezultă că au fost verificate 74 de mijloace de transport şi containere de către colegii de la Transporturi, cei care gestionează, cei care administrează acest scaner”, a mai declarat Bogdan Despescu.

Fostul ministru de Interne Lucian Bode a declarat, în 18 septembrie, la Parlament, despre capturile de droguri din Portul Constanţa, că toate containerele care vin din America de Sud sunt verificate, dar că avem, într-adevăr, o problemă şi aceea se numeşte lipsa scanerelor, pentru că avem un singur scaner şi acela îmbătrânit.

Amalia Capră