4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 17:47
No menu items!

Peste 450 de tineri polițiști pentru liniștea bucureștenilor

spot_img

La sediul Poliţiei Capitalei a avut loc, astăzi, ceremonia de repartizare a absolvenţilor unităţilor de învăţământ din cadrul MAI, promoţia 2012. Cu această ocazie 453 de tineri poliţişti au fost repartizați atât în cadrul structurilor de ordine publică şi poliţie rutieră, cât şi la formaţiunile specializate de investigare a fraudelor, investigaţii criminale şi criminalistică.

Din totalul acestora, aproximativ 70 de tineri au absolvit cursurile Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza“,  devenind ofiţeri ai Poliţiei Române. Aceştia îşi vor putea pune în practică cunoştinţele acumulate pe durata studiilor, activând începând de astăzi în cadrul formaţiunilor specializate în investigarea fraudelor, investigaţii criminale şi criminalistică.

Peste 85% din promoţia anului curent a fost însă direcţionată către structurile de ordine publică şi siguranţă rutieră, cu scopul susţinerii eforturilor depuse de către poliţiştii aflaţi deja în activitate pentru menţinerea siguranţei publice şi a celei rutiere la un nivel optim, specific unei capitale europene.

Astfel, absolvenţii şcolilor de agenţi de poliţie “Vasile  Lascăr“ şi “Septimiu Mureşan“ au fost încadraţi în formaţiunile de ordine publică de la nivelul secţiilor de poliţie, dar şi în cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti, urmând a activa pe segmentul supravegherii şi îndrumării traficului în Capitală.

În cadrul ceremoniei de repartizare, tinerilor poliţişti le-au fost prezentate unităţile unde îşi vor desfăşura activitatea, precum şi misiunile pe care le vor avea de îndeplinit. Cu această ocazie, conducerea Poliţiei Capitalei le-a urat succes, subliniind totodată că de astăzi sunt obligaţi ca prin activitatea lor să transpună în realitate deviza unităţii „Siguranţă şi Încredere” – siguranţă pentru bucureşteni şi încredere din partea acestora în Poliţia Capitalei şi poliţiştii bucureşteni.

Repartizarea tinerilor absolvenţi la nivelul Poliţiei Capitalei a vizat păstrarea capacităţii de răspuns a instituţiei faţă de solicitările cetăţenilor, precum şi menţinerea la un nivel optim a gradului de siguranţă civică în capitala României.   O.D.