20.3 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 2:36

Peste 40.000 de soldaţi ruşi se află la frontiera cu Ucraina

spot_img

150 de tancuri, 400 de blindate şi 500 de sisteme de artilerie se află în apropierea frontierei de lângă Doneţk, capitala regiunii ucrainene confruntată cu insurecţia armată prorusă

crimeea rusia

Peste 40.000 de militari ruşi sunt dislocaţi la frontiera ruso-ucraineană şi dispun de armament greu, a anunțat, marţi, în Parlamentul de la Kiev, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare, Andrei Parubi.

În ultima săptămână, s-a produs redistribuirea şi consolidarea trupelor. În prezent, aproximativ 41.000 de militari ruşi se află la frontiera cu Ucraina în nord, est, în sud şi în Crimeea.

Andrei Parubi
secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare

Potrivit oficialului ucrainean, 150 de tancuri, 400 de blindate şi 500 de sisteme ruse de artilerie se află în apropierea frontierei de lângă Doneţk, capitala regiunii ucrainene confruntată cu insurecţia armată prorusă.

Andrei Parubi a susţinut un discurs în faţa Parlamentului de la Kiev, care a aprobat decretul preşedintelui Petro Poroşenko privind o nouă mobilizare parţială, cea de-a treia de la începutul lunii martie.

R.D.