18.5 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023 - 2:51
No menu items!

Peste 4.000 de oameni din 12 localități vasluiene, fără energie electrică de peste 30 de ore

spot_img

energie electrica

Peste 4.000 de persoane din 12 localități vasluiene sunt fără curent electric de peste 30 de ore, după ce o parte din reţeaua care alimentează cu energie electrică două comune s-a prăbuşit pe câmp sub greutatea gheţii de pe conductori.

Astfel, aproximativ 4.000 de locuitori din 12 sate din localitățile Bogdăneşti şi Lipovăţ: Horoiata, Unţeşti, Hupca, Ulea, Bogdăneşti, Corlăteşti, Vlădeşti, Vişinari, Orgoieşti, Buda, Fundu Văii şi Căpuşneni, au rămas fără energie electrică.

Potrivit reprezentanţilor E.ON Moldova, cele 12 sate din comunele Bogdăneşti şi Lipovăţ sunt nealimentate cu energie electrică şi miercuri, echipele de intervenţie ale companiei nereuşind să remedieze defecţiunile.

„Echipele E.ON Moldova Distribuţie, împreună cu echipe ale contractorilor, au lucrat inclusiv pe parcursul nopţii pentru înlocuirea celor 13 stâlpi rupţi. Lucrările de reparaţii sunt de anvergură şi, din păcate, se desfăşară cu dificultate, în câmp deschis şi fără drumuri de acces, pe o vreme total nefavorabilă, cu polei şi ninsori”, a declarat purtătorul de cuvânt al E.ON Moldova Distribuţie, Corneliu Zaiţ.

Zaiț a precizat că realimentarea cu energie electrică a celor 12 localităţi s-ar putea face în cursul zilei de miercuri, odată cu finalizarea lucrărilor de înlocuire a reţelei electrice distruse.

A.V.