32.4 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 16:35
No menu items!

Peste 340 de persoane, evacuate din Mariupol

spot_img

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că 344 de persoane au fost evacuate, miercuri, din Mariupol și zonele învecinate către Zaporijie. El a cerut, din nou, încetarea focului pentru evacuarea celor blocați la Mariupol, în special femeile și copiii care sunt încă în combinatul siderurgic Azovstal.

„Sunt recunoscător tuturor celor care fac ca operațiunea de evacuare să fie un succes”, a spus Zelensky.  

Zelensky a cerut o încetare a focului pentru evacuarea celor care rămân în Mariupol.

„Negociem și sperăm să continuăm să salvăm oameni din Azovstal, din Mariupol. Mai sunt civili, femei, copii. Avem nevoie de o încetare continuă a focului pentru a-i salva”, a spus el.

Aceasta a fost a doua evacuare de civili din zonele din Mariupol, coordonată de ONU şi de Crucea Roşie.

Osnat Lubrani, coordonatorul umanitar al Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a declarat că peste 300 de civili din Mariupol şi oraşele din jur Manhush, Berdiansk, Tokmak şi Vasylivka se aflau în Zaporizhzhia şi primeau asistenţă umanitară.

”Mulţi au rămas doar cu hainele pe care le purtau, iar acum îi vom sprijini în această perioadă dificilă, inclusiv cu sprijinul psihologic atât de necesar”, a spus Lubrani.

Weekendul trecut, peste 150 de civili au fost evacuaţi din combinatul siderurgic Azovstal şi au ajuns în siguranţă în Zaporizhzhia.

                                                                                                                  Adina Silav

SURSA FOTO: Nexta