Peste 300 de permise auto, reţinute de poliţişti după acţiuni în zona barurilor şi a cluburilor

amenda politie

Peste 300 de permise de conducere au fost reţinute de poliţişti, în perioada 28 februarie – 2 martie, în urma unor acţiuni care au avut loc la nivel naţional în zona discotecilor, barurilor şi cluburilor de noapte din mediul rural, a anunţat Poliţia Română.

“Poliţiştii au acţionat, în acest sfârşit de săptămână, în localităţile din mediul rural, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce se comit în zona discotecilor, barurilor, night club-urilor şi altor localuri de alimentaţie publică. Astfel, au fost constatate 286 de infracţiuni şi aplicate aproape 11.000 de sancţiuni contravenţionale”, arată un comunicat al Poliţiei Române.

Potrivit comunicatului, pentru această acţiune au fost mobilizaţi peste 7.300 de poliţişti care au urmărit, în special, prevenirea consumului de droguri, prevenirea furturilor şi a tâlhăriilor dar şi prinderea persoanelor urmărite.

În urma acţiunilor, au fost găsiţi 15 urmăriţi şi au fost prinşi 251 de suspecţi de comiterea unor infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii au întocmit 286 de dosare penale şi au dat 10.926 de amenzi contravenţionale.

Conform Poliţiei Române, cele mai multe amenzi, 8.033, au fost date de poliţiştii rutieri, dintre care 102 pentru consum de alcool şi 3.048 pentru depăşirea limitei de viteză. Totodată, au fost reţinute 335 de permise de conducere şi 208 de certificate de înmatriculare.

A.V.

NICIUN COMENTARIU