17.1 C
București
duminică, 16 mai 2021 - 12:26

Peste 3.000 de turişti pe pârtiile din staţiunea montană Straja. Unde se poate schia

spot_img

Şi în staţiunea montană Parâng stratul de zăpadă măsoară circa 35 de centimetri şi se poate schia pe trei părtii

partie schi

Peste 3.000 de turişti se află, în acest weekend, pe pârtiile din staţiunea montană Straja, unde stratul de zăpadă depăşeşte jumătate de metru, după ce în zonă a nins în ultimele zile. Aproape toate locurile de cazare sunt ocupate.

Singura pârtie pe care nu se poate schia este cea de sub telegondolă, deoarece traseul acesteia coboară la altitudini mai mici, iar zăpada s-a topit, pe alocuri, transmite MEDIAFAX.

Turiştii au la dispoziţie şi o instalaţie de snow tubing cu o coborâre în curbe de peste 250 de metri.

Turiştii pot ajunge în staţiunea Straja cu maşina din oraşul Lupeni, pe un drum judeţean asfaltat. Şoferii sunt sfătuiţi însă să lase maşinile în parcarea păzită de la intrarea în staţiune, în acest mod putând evita incidentele neplăcute, şi să nu se îndepărteze de staţiune şi de zona părtiilor.

Şi în staţiunea montană Parâng stratul de zăpadă măsoară circa 35 de centimetri şi se poate schia pe trei părtii. Accesul spre staţiunea Parâng se poate face cu telescaunul, din Petroşani, ambele instalaţii de transport pe cablu fiind funcţionale.

În schimb, pe singura pârtie din staţiunea montană Râuşor, din Retezat, nu se poate schia încă, stratul de zăpadă de 30 de centimetri nefiind bătut.