18.4 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 18:25

Peste 25.000 de angajați ai MAI au asigurat ordinea publică de Paștele Catolic

spot_img

Peste 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au asigurat măsurile de ordine publică cu ocazia Paştelui Catolic. De altfel, oficialii MAI au precizat, duminică, într-un comunicat de presă că, în ultimele 24 de ore, nu au fost înregistrate evenimente deosebite, la nivel național.

“Pentru menţinerea unui nivel ridicat de siguranţă publică, în ultimele 24 de ore, MAI a avut în teren peste 4.500 de patrule de poliţie sau patrule mixte, alcătuite din poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră. De asemenea, au fost dispuse în misiune mai multe echipaje de poliţie rutieră, iar pompierii au fost pregătiţi pentru orice situaţii care ar fi impus intervenţia acestora”, se arată în comunicatul MAI.

Principalele misiuni ale angajaţilor MAI au vizat prevenirea infracţionalităţii şi asigurarea ordinii publice, mai ales în zona celor aproximativ 1.000 de lăcaşuri de cult unde, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a oficiat slujba de Înviere. La aceste manifestări religioase nu au fost înregistrate evenimente deosebite, subliniază reprezentanții MAI.

“În zilele de vineri şi sâmbătă, prezenţa unui efectiv sporit de ordine publică a condus la prinderea în flagrant a 134 autori de infracţiuni şi depistarea a 17 urmăriţi naţional şi 8 urmăriţi internaţional. În aceeaşi perioadă au tranzitat frontierele României peste 284.000 de persoane, în urma controalelor dispuse fiind identificaţi şi prinşi 8 urmăriţi”, se mai arată în comunicatul de presă.

Potrivit MAI, în ultimele 24 de ore pompierii şi paramedicii SMURD au intervenit la 913 urgenţe medicale, în 7 cazuri fiind utilizate elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, le-a mulţumit angajaţilor MAI care au fost şi sunt la datorie în aceste zile şi le-a transmis “Hristos a Înviat!” tuturor celor care sărbătoresc duminică Învierea Domnului.

R.D.