17.6 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 13:55

Peste 240 de angajați de la TAROM vor fi, de azi, concediați

spot_img

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM pune de azi, 31 iulie 2021, în aplicare măsura de restructurare a personalului pentru ”a reduce costurile şi a asigura o distribuire eficientă a activităţilor la nivelul companiei”. Acțiune care a fost demarată în luna februarie a acestui an și reprezintă o componentă esențială a planului de redresare a TAROM, anunță compania.

TAROM anunță că a fost elaborată și aprobată o nouă organigramă care corespunde volumului de activitate curent și estimat pentru anii următori, fiind concepută pentru a reduce costurile și a asigura o distribuire eficientă a activităților la nivelul companiei. Această măsură afectează un număr de 241 de posturi din structura curentă, se arată într-un comunicat al companiei.

Selecția personalului care va fi concediat se va face pe criterii ”transparente și echitabile”, mai comunica TAROM.

”Angajaţii vizaţi de concedierea colectivă vor fi departajaţi pe baza unor criterii transparente, echitabile, comunicate tuturor celor implicaţi, evaluările acestora fiind organizate cu furnizori externi.  

Măsura de restructurare a personalului face parte dintr-un plan complex de măsuri definite cu scopul de a redresa compania. Acest plan a fost notificat, pe 28 mai 2021, către Comisia Europeană în vederea obținerii unui ajutor de stat pentru restructurare.

De asemenea, pentru ocuparea posturilor vacante disponibile vor avea loc concursuri interne, care vor fi anunțate tuturor celor interesați, conform procedurilor aplicabile.

C.D