4.2 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 20:01
No menu items!

Peste 2,3 tone de carne de pui de la Avicola, retrase în Prahova

spot_img

pui_avicola

O cantitate de peste 2,3 tone de carne de pui congelată, din trei loturi provenind de la Avicola Călăraşi a fost retrasă de la comercializare în Prahova, iar reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare spun că, în urma analizelor, în două dintre loturile de carne a fost depistată o “tulpină bacteriană”.

Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasă, autorităţile sanitar-veterinare din judeţul Prahova au retras de la comercializare 2.334 de kilograme de carne de pasăre congelată, respectiv trei loturi de carne descoperite la un operator economic din judeţ şi care proveneau de la Avicola Călăraşi.

În urma analizelor de laborator făcute de reprezentanţii DSVSA s-a stabilit că toate cele trei loturi “corespund din punct de vedere fizico-chimic”, însă din punct de vedere microbiologic la două dintre cele trei loturi a fost descoperită o tulpină bacteriană.

“Până la această dată, din lotul de 2.334 de kilograme de carne de pasăre congelată care a fost retrasă de la comercializare şi care este reţinută oficial la operatorul respectiv au fost recoltate trei probe de pui din trei loturi diferite pentru examen de laborator fizico-chimic şi microbiologic. Până la această dată avem rezultatele fizico-chimice şi corespund toate cele trei probe analizate, iar din punct de vedere microbiologic un lot corespunde, iar la două loturi a fost izolată o tulpină bacteriană care va fi trimisă astăzi la laboratorul naţional de referinţă pentru identificare şi confirmare”, a declarat, miercuri, şeful DSVSA Prahova.

Mihai Terecoasă a precizat că nu se poate spune cu exactitate dacă este vorba despre salmonella până când nu vor fi gata analizele care vor fi făcute în laboratorul naţional de referinţă.

R.D.