-1.4 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 23:07
No menu items!

Peste 22 tone de deșeuri de aluminiu și combine frigorifice uzate, oprite în vămile Vărșand și Borș

spot_img

Polițiștii de frontieră din Vărșand și Borș, au oprit, la intrarea în țară, două TIR-uri care conțineau peste 22 de tone deșeuri de aluminiu și combine frigorifice uzate.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, polițiștii au oprit la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand un TIR, condus de un cetăţean român, în vârstă de 63 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic și componente electronice.

În urma analizei documentelor prezentate, s-a constatat faptul că încărcătura nu îndeplinește condițiile legale de intrare în țară, șoferul neavând documentația necesară pentru transferul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 14.697 de kilograme de deşeuri.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au verificat un TIR condus de un cetăţean român, în vârstă de 46 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, combine frigorifice de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 8.000 de kilograme de combine frigorifice uzate care erau de fapt deşeuri, încărcătură pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară.

În ambele cazuri, autoritățile au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mijloacelor de transport în cauză și a mărfurilor transportate.