3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:54
No menu items!

Peste 200.000 de turiști străini vin anual în România pentru servicii de sănătate

spot_img

Un element central de promovare este practicarea unor prețuri cu până la 40% mai mici decât în alte state

dentist

România are un potențial extrem de mare în domeniul turismului medical, în contextul în care 2-3% din cei 2 milioane de turiști care vin anual apelează la astfel de servicii, a afirmat George Constantin Brezoi, secretar de stat în Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, într-o conferință de specialitate, potrivit unui comunicat.

”Potențialul României în domeniul turismului medical este extrem de mare. Din cei aproximativ două milioane de turişti care vizitează România anual, 2%-3% vin și pentru a beneficia de servicii medicale. Să convingi un străin să vină aici pentru servicii de turism medical este destul de dificil. Încă ne mai confruntăm cu percepția nedreaptă asupra imaginii țării noastre, dar prin prețuri cu până la 40% mai mici ca în alte state, prin renumele specialiștilor români a căror reputație a depașit granițele, prin servicii de sănătate de top și mă refer aici și la condițiile de cazare și recuperare, dar și prin existența unei asociații puternice așa cum este clusterul Sănătate România, care poate deține instrumente pentru promovarea României ca destinație pentru turismul de sănătate, țara noastră poate deveni un reper pe harta acestui turism de nișă”

George Constantin Brezoi, secretar de stat

Demnitarul a făcut această declarație la Forumul Internațional pentru Turismul de Sănătate, care s-a desfășurat la Bușteni, la sfârșitul săptămânii trecute.

Evenimentul a reunit specialiști români și străini, reprezentanți ai autoritaților publice centrale și locale și a dezbătut teme precum promovarea parteneriatelor transfrontaliere și promovarea României ca destinație de turism medical.