1.1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023 - 17:16
No menu items!

Peste 2.500 de șoferi au rămas fără permis în perioada Sărbătorilor Pascale

spot_img

Polițiștii au reţinut 2.550 de permise de conducere şi 656 de certificate de înmatriculare, în urma acțiunilor care au avut loc pentru prevenirea accidentelor rutiere şi fluidizarea traficului, în perioada Sărbătorilor Pascale. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, în perioada Sărbătorilor Pascale din acest an au fost mai puţine infracţiuni grave şi mai puţine accidente rutiere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„În urma acţiunilor poliţiştilor care au fost la datorie, au fost înregistrate mai puţine infracţiuni grave, cu 57%, precum şi mai puţine accidente rutiere, cu peste 57%, faţă de perioada Sărbătorilor Pascale precedente. La nivel naţional, numărul persoanelor grav rănite a scăzut cu 33% faţă de anul trecut şi cu 61% comparativ cu 2019”, a declarat, marți, Georgian Drăgan.

În perioada 21-25 aprilie, Poliţia Română a constatat peste 4.000 de infracţiuni, dintre care 1.837 contra persoanei, 1.200 contra patrimoniului, 19 de natură economică, 17 la regimul armelor, muniţiilor, materialelor nucleare, materiilor radioactive, explozive şi substanţelor toxice, 14 pe linia criminalităţii organizate şi peste 600 la regimul siguranţei rutiere.

„De asemenea, în această perioadă, poliţiştii au intervenit la aproximativ 14.300 de evenimente, marea majoritate, peste 12.000, fiind sesizate prin 112. În urma activităţilor de investigaţii, au fost prinse în flagrant delict 614 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni. Totodată, au fost depistate 49 de persoane urmărite, dintre care 48 la nivel naţional şi 1 la nivel internaţional. Totodată, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, poliţiştii au aplicat 26.150 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.056.040 de lei, fiind confiscate bunuri în valoare de 606.400 de lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

El a afirmat că, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi fluidizarea traficului, 1.600 de poliţişti rutieri au fost prezenţi, zilnic şi au acţionat cu peste 370 de aparate radar. În urma acţiunilor din teren, au fost reţinute 2.550 de permise de conducere şi 656 de certificate de înmatriculare.

Drăgan a subliniat că în ultima perioadă mulţi utilizatori au semnalat primirea de SMS-uri prin care erau îndemnaţi să deschidă un presupus mesaj vocal, prin intermediul unui link, fiind redirecţionaţi apoi către un site compromis, specific unei fraude tip phishing.

„În urma accesării link-ului, destinatarul este direcţionat către un site compromis, specific unei fraude tip phishing. Prin intermediul acestuia, infractorii cibernetici încearcă să sustragă de la potenţiale victime date personale, financiare şi de autentificare. Vă recomandăm să manifestaţi atenţie la mesajele pe care le primiţi, în special din surse necunoscute. Nu accesaţi link-uri primite în acest mod şi nu furnizaţi date personale, financiare ori de autentificare în urma primirii lor”, a adăugat Drăgan.

                                                                                                                  Adina Silav