3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 11:59
No menu items!

Peste 1,7 kilograme de heroină, capturate de la cinci traficanţi de droguri din Capitală

spot_img

heroina_captura

Procurori DIICOT şi poliţişti antidrog au prins cinci traficanţi de droguri şi au capturat 1,7 kilograme de heroină, în urma unor percheziţii făcute în Capitală şi în judeţul Ilfov, de la locuinţele acestora fiind ridicate şi cinci autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 100.000 de euro.

Percheziţiile au fost făcute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Bucureşti şi ofiţeri ai BCCO Bucureşti şi Ilfov, pe 1 şi 2 decembrie, fiind vizate două grupări de trafic de droguri.

Unul dintre suspecţi a fost reţinut pe 1 decembrie, pentru trafic şi deţinere de droguri de mare risc, iar o zi mai târziu Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 29 de zile, arată marţi DIICOT, într-un comunicat de presă. Pe 3 decembrie au fost reţinuţi alţi patru suspecţi, pentru trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. Tribunalul Bucureşti urmează să decidă dacă şi aceştia vor fi arestaţi preventiv.

“În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada august – noiembrie 2013, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, inculpaţii au vândut droguri de mare risc, respectiv heroină, introduse pe teritoriul României din Turcia. La activitatea infracţională desfăşurată de inculpaţii menţionaţi au participat şi alte persoane, faţă de care urmează a se continua cercetările”, au precizat oficialii DIICOT.

Anchetatorii au găsit în locuinţele suspecţilor aproximativ 1,750 kilograme de heroină, mai multe telefoane, cartele SIM, cântare folosite la porţionarea drogurilor, precum şi sume de bani în lei şi valută. De asemenea, au fost indisponibilizate cinci mașini de lux, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, a precizat Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

R.D.