30 C
București
joi, 26 mai 2022 - 20:32
No menu items!

Peste 1,6 milioane de credincioşi, aşteptaţi la slujbe. Mii de polițiști, scoși pe străzi

spot_img

Peste 1,6 milioane de persoane sunt așteptate, în noaptea de Înviere, la cele aproximativ 10.800 de lăcaşuri de cult din țară. Ministerul de Interne a luat măsuri pentru desfășurarea în siguranță a Sărbătorilor Pascale și anunță că 25.000 de angajaţi vor fi la datorie, zilnic, în perioada 22 – 25 aprilie.

”Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus tuturor structurilor să îşi adapteze misiunile curente şi să ia măsuri suplimentare pentru ca cetăţenii, indiferent de modul şi locul unde vor petrece aceste zile, să fie în siguranţă, respectiv să primească sprijin calificat şi prompt în caz de nevoie”, a transmis, joi, Ministerul de Interne. 

Sursa citată a precizat că o mare atenţie va fi acordată locurilor unde vor fi organizate evenimente publice şi lăcaşurilor de cult unde se vor desfăşura slujbe religioase la care este preconizată participarea unui număr mare de credincioşi. 

”În Noaptea de Înviere, la cele aproximativ 10.800 de lăcaşuri de cult ortodoxe, se estimează prezenţa a peste 1,6 milioane de persoane. De asemenea, forţele de ordine vor executa misiuni de patrulare şi pe traseele de deplasare a oamenilor”, a mai transmis ministerul. 

De asemenea, Poliţia va suplimenta numărul de echipaje la orele de trafic intens pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, precum şi pe căile rutiere care converg către staţiuni turistice sau către lăcaşuri de cult. 

Cei peste 1.600 de poliţiştii rutieri vor acţiona zilnic pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor grave. Pentru a încuraja o conduită preventivă la volan, echipajele rutiere vor utiliza zilnic aproximativ 370 de aparate radar. 

”Poliţia şi Jandarmeria vor avea o prezenţă activă în stradă, dar şi acţiuni punctuale în zonele şi locurile unde există un număr semnificativ de persoane, precum baruri, discoteci, cluburi, pieţe, gări, spaţii de cazare”, a transmis MAI. 

Instituţia precizează că 18 aeronave din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI sunt la datorie pe întreg teritoriul naţional, echipajele de zbor fiind pregătite în orice moment să intervină în sprijinul cetăţenilor aflaţi în dificultate sau în sprijinul misiunilor operative pe linie de ordine şi siguranţă publică.

Aproximativ 700 de jandarmi montani se vor afla permanent pe traseele şi în staţiunile turistice, echipaţi şi pregătiţi să intervină pentru acordarea sprijinului persoanelor aflate în dificultate, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

Iar, 4.200 de poliţişti de frontieră vor asigura, zilnic, tranzitarea fluentă a punctelor de trecere a frontierei, concomitent cu intensificarea activităţilor de control. 

                                                                                                                    Adina Silav