12.8 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 14:38

Peste 16.000 de elevi au participat la proiectul “Protejăm natura pentru viaţă”

spot_img

Peste 16.000 de elevi au participat la proiectul "Protejăm natura pentru viaţă"
foto: punctul.ro

Peste 16.000 de elevi au participat la proiectul pilot “Protejăm natura pentru viaţă”, patronat de Ministerul Mediului în colaborare cu Ministerul Învăţământului, care are ca scop formarea unor aptitudini în rândul elevilor în spiritul respectului pentru mediu şi derularea unor acţiuni specifice în comunitatea în care trăiesc.

“Am vrut să dăm un semnal că nu trebuie doar să depoluăm, sau să oprim defrişările, ci că trebuie mai întâi de toate să protejăm natura. Avem 16.000 de copii care au ieşit în natură. Am vrut să dezvoltăm spiritul civic. Am dorit o implicare în mod direct, pentru a transmite autorităţilor locale această iniţiativă. Încă facem un top al celor mai bune proiecte şi vrem să recompensăm copiii în această vară, prin weekend-uri petrecute în natură, cu sprijinul cantoanelor pe care le are Direcţia Apele Române”, a declarat ministrul delegat Lucia Varga.

Varga a numit-o, simbolic, consilier la cabinetul său pe o elevă de la Şcoala 195 din Bucureşti, care a participat la şedinţa “guvernului din umbră” al copiilor, organizată cu ocazia zilei de 1 Iunie.

Timp de o lună, eleva va prezenta ministrului ideile pe care le are despre protejarea mediului.

“Ne-am propus ca la prima etapă a proiectului pilot să participe 4.000 de elevi, dar au fost peste 16.000 de elevi din 31 de judeţe şi din Bucureşti, care au participat la program. În proiect au fost implicate peste 180 de şcoli. Au fost plantaţi pomi, au avut loc acţiuni de ecologizare, au fost organizate sesiuni de comunicări pe tema apei, au fost organizate vizite la laboratoare de specialitate”, a spus Elena Ignat, consilier personal al ministrului delegat.

Lucian Mera