9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 11:07
No menu items!

Peste 150 de persoane ucise în cele 400 de atacuri armate care au avut loc în SUA, chiar în weekendul în care țara sărbătorea Independence Day

spot_img

Cel puțin 150 de persoane au fost ucise în peste 400 de atacuri armate care au avut loc în SUA în weekendul trecut, când țara a sărbătorit Ziua Națională. Marile orașe din SUA se confruntă cu o creștere a criminalității violente, potrivit datelor furnizate de organizația Gun Violence Archive.

Datele, care includ numărul de incidente armate și victime ale acestora la nivel național, pe o perioadă de 72 de ore, de vineri până duminică, sunt încă în curs de actualizare.

În New York, unde violența armată a crescut la niveluri nemaivăzute de ani de zile, au existat 26 de victime în  21 de atacuri armate, de vineri până duminică, o scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, când 30 de persoane au fost împușcate în 25 de incidente, potrivit poliției.

Anul acesta, incidentele armate au crescut cu aproape 40% în New York, față de aceeași perioadă a anului 2020, cu 767 de atacuri armate și 885 de victime.

În Chicago, unde șeful poliției, David Brown, se declara îngrijorat înainte de „weekendului cel mai provocator al anului”, 83 de persoane au fost împușcate, dintre care 14 au murit, în incidente petrecute în intervalul vineri, ora 18.00 și luni dimineața, ora 06.00, conform unei analize CNN a datelor preliminare ale Departamentului de Poliție din Chicago. Printre răniți sunt și două fetițe cu vârste de 5 și 6 ani. De asemenea, au fost răniți și 2 polițiști care au fost solicitați să intervină la un incident.

În Atlanta, jucătorul de golf Gene Siller a fost împușcat mortal sâmbătă, iar poliția încă îl caută pe suspect, potrivit poliției din comitatul Cobb. Siller, în vârstă de 41 de ani, a fost găsit cu o rană la cap. Alte două victime împușcate au fost, de asemenea, găsite terenul de golf.

În weekend au avut loc mai multe atacuri în masă, definite de CNN drept „un incident cu patru sau mai multe persoane ucise sau rănite cu focuri de armă, cu excepția atacatorului”.

Opt persoane au fost rănite duminică dimineața într-un atac armat, lângă o spălătorie auto din Fort Worth, Texas, după o ceartă între un grup de bărbați, potrivit unui comunicat al poliției din Fort Worth.