15 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 16:18
No menu items!

Peste 140 de infracţiuni comise de elevi în şcoli, în primul semestru

spot_img

elevi

Peste 140 de infracţiuni au fost comise de elevi în şcoli, în primul semestru al anului şcolar 20132014, cele mai multe fapte fiind cele de lovire şi furt, au declarat joi oficiali din Poliţia Capitalei.

În urma unei analize a Serviciului Prevenirea Criminalităţii, poliţiştii au constatat că cele mai multe conflicte între elevi apar în timpul pauzelor, de cele mai multe ori în urma unor discuţii contradictorii.

Poliţiştii au stabilit că elevii se bat şi în timpul orelor de sport, în curtea şcolii şi la sfârşitul orelor de curs.

Din numărul total de fapte penale comise în şcoli, aproximativ 70 au fost loviri şi alte violenţe.

O altă infracţiune des întâlnită în rândul elevilor este furtul. Poliţiştii Serviciului Prevenirea Criminalităţii susţin că cele mai multe furturi vizează telefoanele mobile. Acestea sunt furate, în principal, din vestiarele sălilor de sport, dar şi în timpul recreaţiilor, când mulţi elevi îşi lasă telefoanele în clasă, nesupravegheate.

În primul semestru s-au înregistrat aproximativ 40 de astfel de furturi şi au fost întocmite, în plus, două dosare penale pentru însuşirea bunului găsit.

Potrivit Poliţiei Române, în anul 2013, la nivel naţional, jumătate dintre faptele penale comise de elevi în şcoli au fost infracţiuni de furt.

Lucian Mera