3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:45
No menu items!

Peste 130 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii primesc preavize. La combinat rămân 230 de oameni

spot_img

protest-Mechel

Peste 130 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii, care au fost anunţaţi, la sfârşitul lunii iulie, că vor fi disponibilizaţi, îşi primesc preavizele începând de luni, ei urmând să beneficieze de trei salarii compensatorii. În același timp, la combinat vor mai rămâne aproximativ 230 de persoane.

Liderul sindicatului de la Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, luni, că a început împărţirea preavizelor pentru cei 134 de angajaţi ai combinatului care au fost anunţaţi că vor fi disponibilizaţi. “Preavizele sunt pentru 20 de zile lucrătoare, astfel încât aceste persoane vor pleca din combinat undeva la 5 noiembrie, urmând să primească trei salarii compensatorii. La Mechel Câmpia Turzii mai rămân circa 230 de persoane care aşteaptă depunerea de către administratorul judiciar a planului de reorganizare judiciară, în 5 decembrie, pentru a vedea care va fi viitorul combinatului. Acesta plan trebuia depus mai demult, dar s-a tot amânat depunerea lui”, a spus Pascu, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, cei 230 de angajaţi care mai rămân la Mechel Câmpia Turzii au de lucru, în condiţiile în care se înregistrează comenzi din partea unor parteneri ai societăţii.

Administratorul judiciar care se ocupă de Mechel Câmpia Turzii după intrarea în insolvenţă a anunţat conducerea sindicatului, pe 29 iulie, despre intenţia de concediere colectivă a 134 de angajaţi, aceştia urmând să primească trei salarii compensatorii.

Andrei Tudor