10.4 C
București
joi, 23 septembrie 2021 - 9:38

Peste 100 de polițiști efectuează controale la trei centre comerciale din București și Ilfov

spot_img

controale igpr

Polițiștii de la Investigarea Fraudelor efectuează miercuri controale la trei centre comerciale din București și Ilfov pentru identificarea persoanelor care desfășoară operațiuni de achiziție intracomunitară fără evidențierea activităților comerciale.

În paralel, se acționează și pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale în domeniul panificației.


”În această dimineață, peste 100 de polițiști de investigarea fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, DGPMB și IPJ Ilfov desfășoară controale la societățile și punctele de lucru ale mai multor centre comerciale en — gross din municipiul București și județul Ilfov, în vederea identificării și tragerii la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin desfășurarea de operațiuni de achiziție intracomunitară/import, fără evidențierea activităților comerciale”, precizează IGPR într-un comunicat de presă.

De asemenea, se verifică respectarea legislației în domeniul transportului de mărfuri. Echipele de control verifică respectarea normelor referitoare la plata TVA intracomunitară, precum și dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la prețul, tipul și cantitatea mărfii transportate).

Activitățile fac parte din acțiunea națională declanșată de Poliția Română la data de 18 noiembrie pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu carne, legume, fructe și obiecte ornamentale.

Lucian Mera