10.7 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 10:44

Peste 100 de persoane caută copilul de doi ani, dispărut de două zile, din fața casei

spot_img

copil-disparut-caras-severin

Căutările copilului de numai doi ani dispărut, sâmbătă, din faţa casei sale din localitatea Ocna de Fier (judeţul Caraş-Severin) continuă luni într-o vale unde un cioban ar fi auzit scâncete, în timp ce poliţiştii audiază mai mulţi localnici.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, a declarat că, luni, peste 100 de persoane – poliţişti, vânători, pădurari şi localnici – îl caută pe copilul de doi ani, care a dispărut, sâmbătă după-amiază, din faţa casei, unde se juca împreună cu fratele său. Potrivit purtătorului de cuvânt, căutările sunt concentrate într-o vale unde un cioban le-a spus poliţiştilor că ar fi auzit scâncete de copil, însă nu s-a dus să verifice.

Căutăm şi astăzi (luni – n.r.) în pădure, ne axăm pe valea aceea unde zicea un cioban că a auzit scâncete de copil. Duminică, am căutat prin pădure până târziu, până în jurul orei 2.00, iar astăzi de dimineaţă am reluat căutările. Nu mai folosim, însă, câinii de urmă, pentru că nu îşi mai au rostul.

Ancuţa Cărbunaru

purtător de cuvânt, Inspectoratul de Poliție al Județului Caraș – Severin

Ancuța Cărbunaru a adăugat că poliţiştii audiază mai multe persoane atât din familia copilului, cât şi vecini, în localitatea Ocna de Fier.

Emanuel Beniamin Bobic, în vârstă de doi ani, a dispărut, sâmbătă, în jurul orei 16.00, din faţa casei sale din comuna Ocna de Fier, unde se juca împreună cu fratele său. Tatăl copilului a observat că acesta dispăruse şi a sesizat imediat Poliţia din oraşul Bocşa, fiind începute căutările.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, cei care l-au căutat pe copil au văzut un lup în pădure, iar localnicii spun că, recent, un lup a venit aproape de case şi a luat o capră, astfel că una din variantele luate în calcul de poliţişti este atacul unui animal sălbatic. Anchetatorii nu exclud însă nici varianta răpirii.

Copilul are părul blond şi este tuns scurt, are ochi albaştri, 85-95 centimetri înălţime şi 15-20 de kilograme. Când a dispărut, băieţelul era îmbrăcat cu o bluză albă, căciulă albă cu şnur, pantaloni negri simpli şi ghete portocalii, poliţiştii făcând apel ca oricine l-a văzut şi poate da informaţii să sune la 112 sau să informeze cea mai apropiată unitate de Poliţie.