6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 1:36
No menu items!

Peste 100 de membri ai FSE “Spiru Haret” vor picheta marți sediul Ministerului Finanțelor

spot_img

protest

Peste 100 de membri ai Federației Sindicatelor din Educație (FSE) “Spiru Haret” vor picheta marți, între orele 11,00-12,30, sediul Ministerului Finanțelor Publice din Piața Constituției, pentru a protesta împotriva Ordinului nr. 2006/2013 privind modul de salarizare al cadrelor didactice, a anunțat luni Marius Ovidiu Nistor, președintele Federației “Spiru Haret”.

“Peste 100 de membri ai federației noastre vor ieși mâine (marți, 21 ianuarie a.c.) în stradă, pentru a protesta împotriva Ordinului nr. 2006/2013, prin care s-a schimbat modul de plată al salariilor cadrelor didactice”, a spus Marius Nistor.

Potrivit acestuia, din cauza noului ordin contabilii din unitățile de învățământ trebuie să întocmească circa o sută de ordine de plată pentru a asigura salarizarea cadrelor didactice, în loc de patru-cinci ordine, cât se completau în perioada anterioară.

“Pe lângă volumul foarte mare de muncă cu care se confruntă contabilii din școli și licee, cadrele didactice ajung să și piardă din banii cuveniți, deoarece retribuțiile cuvenite pentru orele prestate la fiecare nivel de învățământ (școală primară, gimnaziu, liceu) trebuie evidențiate separat, ceea ce determină comisioane bancare percepute pentru fiecare din aceste segmente de plată care compun salariul final”, susține conducerea federației.

La protestul de marți vor participa profesori din București și din județele Buzău, Teleorman și Brăila.

A.V.